This page in English This page in Swedish

Föreningen Stenhuggeriets Vänner

Den ideella föreningen Stenhuggeriets Vänner bildades 1983 och har till uppgift att bevara, vårda och levandegöra Råbäcks Mekaniska Stenhuggeri. Verksamheten skall bedrivas i samarbete med stenhuggeriets stiftelse och får inte strida mot beslut tagna av stiftelsen.

Stöd vår verksamhet – bli medlem!

Medlem blir man genom att betala medlemsavgiften som är 100 kr per år eller 1000 kr för ständigt medlemskap. Avgiften sätts in på föreningens bankgiro 112-5863, betalningsmottagare Föreningen Stenhuggeriets Vänner.

Föreningen är öppen för alla intresserade. Vi har drygt 160 medlemmar, men vill gärna bli fler. De mest aktiva medlemmarna träffas nere vid stenhuggeriet den sista helgfria lördagen varje månad, mars - november, mellan klockan 9 och 13 och då håller vi även öppet för besökare. Som aktiv kan man arbeta med sten (hyvla, såga, svarva och hugga), underhålla och renovera maskiner och byggnader eller visa anläggningen för besökare. Du väljer själv vad du vill ägna dig åt inom ramen för föreningens verksamhet.

Eric Julihn, Skövde

Vice ordförande
Lars-Erik Larsson, Skara

Sekreterare