Tillgänglighet

Den grusade nedfartsvägen till stenhuggeriet vid Råbäcks hamn är drygt en kilometer lång och relativt smal med mötesplatser. Vid stenhuggeriet finns gott om parkeringsplatser för personbilar. 

Vårt industriminne är inte handikappanpassat, men rörelsehindrade har ändå relativt goda möjligheter att ta del av sevärdheterna och det gäller såväl själva stenhuggeriet som hamnområdet. Även om stenhuggeriets lokaler ligger i markplan, kan framkomligheten påverkas av trösklar, räls och ojämnheter. Vid stenhuggeriet finns två traditionella torrdass. 

Kinnekullebanan går inte långt från Råbäcks hamn och närmaste station är Trolmen. Därifrån går det att vandra ner till hamnen och sträckan är cirka en kilometer. Tågen stannar även vid Råbäcks station, men den gamla vägen ned till hamnen över Råbäcks gård är numera helt avstängd. Med Kinnekullebanan når man bekvämt Lidköping och Mariestad, men även Stockholm och Göteborg.

Såväl Kinnekulle Vandringsled som Biosfärleden passerar Råbäcks hamn och stenhuggeri. Många tar också cykel till oss och de som kommer med båt kan lägga till i Råbäcks hamn.